Permata Hati: Khilfi

By: Jaz Lin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Saturday, 12-Aug-2006 10:31 Email | Share | | Bookmark
Efi the Builder



Balik photshoot, mama dah tergolek dog, sbb dah sakit2 badan ngejar si Efi, dier steady ajer, main block pulak. sabo jelah. Since Efi skrg nih, test model utk paper psychology Alang, so cepat2 mama amik gamabr nih, sbb Alang nak pakai dlm paper dier.

p/s: serious takde dah pun gambar2 photoshoot yg dlm kamera sendiri worth to share with everyone. Kiter dok jalan-jalan site org pi cari gambar.. this time we go PRO la kan.. ahaks...


Saturday, 12-Aug-2006 03:08 Email | Share | | Bookmark
Yang Gorgeous and Anggun Photoshoot

 
 
 




* gambar beesar cilok fp azza
Finally, after beratus-ratus email(exxegerate nih) photoshoot nih menjadi. Thx to Azza for organising it and also to Zatul yg ajak Elin & co. join this photoshoot in the first place. Gerun sebenornyer, sbb kiter bawak kamera cikai ajer, tp hat lain2, tu dier, berpuluh2 kali zoom buleh buat ngan lense bagak2 sume, kiter setakat 3X soom ajer takleh celen langsung.

Apa-apa pun bukan kamera menjadi ukuran , yg penting the babies and toddlers had so much fun, and I bet, mommies and daddies berjaya mensentap sume makanan yg delicious bagai nak hak. Tima kasih pada yg bawak food yg lazat2 belaka. Yummy!

Anyway, we did not specifically took that much picture pun. After all, Ader nyer professional photographer yg ganas ganas mcm Farah and her clan, so mama mmg retire terus amik gambar. Mmg dok makan then kejar efi yg asik2 pi turun kejar abang-abang naik keter. Buleh gitu?

Tak sabar nk tunggu gambar2 dr Farrah and Clan and sungguh nak tgk gambar pi lah site2 depa tuh sume, mama mmg takde amik gambar pun, gambar efi aderlah papa dier snap tp takbyk pun.

Cuma gambar efi and ameer ni, mcm nostalgic sikit . 2-2 tgh sibuk tgk helicopter lalu, and gambar efi and sara, beberapa saat sebelum efi jadi mat bunga, bg chance kat sara naik keter.


Friday, 11-Aug-2006 02:51 Email | Share | | Bookmark
Bake bread and butter pudding



last installation gambar makanan ok minggu depan kiter sambung tepek gambar..punya malas naK buat source beli ice cream vanilla makan ngan pudding nih..sedap banget............


Thursday, 10-Aug-2006 01:14 Email | Share | | Bookmark
Triple Decker CLub Sandwich



Konon ari tuh, berazam nak save duit, bwk bekal dr rumah. Pastuh malas bangun pagi buat food. 2-3 hari lepas tekak dok tingin makan sandwich aje. Sekali beli roti sekeping ngan cheese, telur and ayam sampai Rm4. Over sungguh. Bila beli yg mcm ala-ala club sandwich ranging from RM8to RM12 . Bengang gille. Balik keje semalam, terus ajak Papa Efi pi Carrefour, beli bahan, amat murahs, and berazam nak berbekal kami laki bini. NIh hasilnyer la, pagi tadi, bgn extra 15 minutes early.

Roti->salad->tomato->chicken slice->cheese->salad->roti->salad->telur->salad->roti

Potong jadi triangle and susun gitu dlm bekas. Wah, mama perasan ala-ala O' Briens sandwich. Roti siap light toast.

Modal utk sandwich nih cuma dlm RM3 setelah dibahagi pukul rata. But siap utk 2 org bawak. Yezza...

p/s: biaq pi lah buat sandwich pun nak brag, but pi lantak, nih fp saya, saya punye sukela nak brag benda pun.


Wednesday, 9-Aug-2006 02:06 Email | Share | | Bookmark
Choc Chip Banana Muffin



Time balik dr KT last week, singgah Kuantan jenguk Nek Ngah and Aunty Busu efi. Nek Ngah tgh bersilar wat muffin. Mama pun terus berguru. Hasilnya yummy sgt. Then balik KL terus cergas. Efi mmg assistant yg bagus. Siap tolong mama letak dlm paper cup. So dats explain ada yg sikit ada yg byk. Bagi chance dier buat keje. Dier tabur chips sama byk ngan dier makan. Last2 tak cukup. Sabo jela.. Tuh yg macam sadis ajer ader 2-3 biji aje utk deco. Bila dah masak lagi kelakar. Sbb ader yg kembung ader yg kempis, sbb biasalah assistant sungguh uncontrollable. Tp rasa ttp alhamdulillah.

Anyway saja jelah nak share recipe nih dgn mummy2 sume.

Quote:
Choc. Chips Banana Muffin (Large size 12 pcs, medium 25 pcs)

Ingredients
1 1/2 cup tepung gandum (diayak)
1 cup brown sugar
1/2 cup butter
1 biji telur
2 sudu teh bicabornate
1 cup pisang lecek(nak sedap pakai pisang emas, tp mama bantai aje)
2 sudu makan air panas
garam seckup rasa
1 sudu esen vanilla
3/4 cup choc chips(yg nih ikut kesesuaian)

Cara-cara
Mix butter and sugar, bila kembang, campurkan telur and pisang then kacau lagi. Then masukkan tepung. Lps tuh bancuh air panas and bicarbonate, campur dlm mixture. Tambah esen and garam sikit. Then just masukkan choc chip kacau bagi dier spread out. Then buleh scoop masuk dlm muffin tray, bagi penuh dlm 2/3 of the tray. Sebelum bakar, can just add few more drops of choc chip for deco. Heat the oven before apa2 pun. Then just bake for about 20 mins at 180 degree. Senang sgt. Selamat mencuba.


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net